bedrockintermediate
Dodawanie istniejącego świata do Bedrock Dedicated Server
Zatrzymaj i zabezpiecz serwer, skopiuj sprawdzony świat Bedrock do worlds, ustaw level-name i przetestuj przed wpuszczeniem graczy.
Zaktualizowano 2026-08-11Czytaj artykuł
Przenieś lokalny świat do wspólnej rozgrywki wieloosobowej.
Zatrzymaj i zabezpiecz serwer, skopiuj sprawdzony świat Bedrock do worlds, ustaw level-name i przetestuj przed wpuszczeniem graczy.
Zatrzymaj i zabezpiecz serwer, sprawdź katalog główny świata Java, wgraj go w całości, ustaw level-name i wykonaj prywatny test.
Przenieś światy, graczy i ustawienia z backupu wykonanego po zatrzymaniu, do zgodnego środowiska, z prywatnym testem i możliwością powrotu.
Sprawdź lokalny świat, zachowaj dwie rozpoznawalne kopie, dopasuj Java albo Bedrock i przekaż właścicielowi Realm potrzebne informacje przed zmianą slotu.